Хисаря – балнеолечение и красота

Хисаря

В наши дни много българи търсят подходящото място за балнеолечение. Такова могат да намерят в Хисаря, която прави добро впечатление с 22 минерални извора, които въздействат положително върху здравословното състояние на хората. Освен СПА процедури и извори в тази част на България ще се радвате на много красота изразяваща се в чутовни паркове и природа.

40 дни преди великден тук се провежда впечатляващ кукерски фестивал, който привлича туристи от различни точки на страната и не само. Множеството СПА хотели предлагат най-различни оздравителни процедури носещи истинска наслада за гостите на града в Южна България. Но нека все пак обърнем внимание на минералните извори в района.

Сигурно не знаете, но именна в Хисаря се полагат основите на балнеолечението в страната. Ако отидете до извора „Момина сълза“ ще може да се възползвате от слабо минерализираната вода, богата на микроелементите: мед, цинк, кобалт и манган. Пиенето на водата лекува стомашно-чревни болести. Нейната температура е 42 градуса.

Водите на извор „Момина баня“ пък са с температура 41 градуса и притежават радон. Тя е в помощ на хора с проблеми на опорно-двигателния апарат и бъбреците. Водата няма мирис и цвят и е с приятен свеж вкус. Извор „Топлица“ е най-горещ като водата стига 51 градуса и върху него е построена баня още по римско време.

При положение, че страдате от кожни заболявания, то не се колебайте да посетитеХисаря извор „Бистрица“ с темп. 45 градуса. Водата е предназначена само за къпане, като освежава кожата и я прави по-млада и красива. Разбира се, не бива да пропускате и другите извори, защото те ще повлияят положително върху вашето здравословно състояние.

Хисаря има и богата история още от древността. В града се намират няколко крепости, православни храмове, множество културни забележителности и музеи. Всеки родолюбец, който дойде в тази част на България ще научи много за родината си. Естествено, туристите няма да скучаят, понеже за тях се предвидени десетки развлечения.

Comments are closed.