Халкидики впечатлява с плажове и природа

ХалкидикиХалкидики се намира в северната част на Гърция. Той е разделен на 3 полуострова – Атон, Ситония и Касандра. Халкидики предлага и 2 големи планини – Стратоникос и Холомондас. Регионът се радва на множество минерални извори и богата на полезни изкопаеми земя. Известна забележителност е и пещерата „Петралонска“, в която могат да се видят различни находки.

Полуостровът омайва туристите с красивите си плажове и живописната природа. Нежният пясък и синьо-зелените води се съчетават по един невероятен начин, който трябва да се види. Богатата растителност също спомага за това Халкидики да бъде толкова посещаван в наши дни.

Това е мястото, което ще задоволи всички капризи на посетителите, тъй като разполага с тихи и спокойни селища, но също така и с курортни комплекси, където нощният живот и забавленията не стихват. Привържениците на водните спортове пък намират разнообразни начини да прекарат времето си тук. Планинският туризъм е на високо равнище, като вие решавате дали ще се разхождате пеша или ще карате колело.

Населението на Халкидики е близо 80 хиляди души, а основната валута е еврото. За гостите на полуострова се предвидени множество ресторанти, барове и увеселителни заведения. Не липсват и много атракции за децата, тъй че винаги може да ги вземете със себе си. Освен това съhalkidiki2ществуват няколко медицински центрове и една основна болница, за да сте спокойни за здравословния си престой.

Голяма част български туристи посещават курорта, за да се забавляват или почиват активно. За тях са предвидени различни SPA процедури, масажи, културна програма и въобще всичко, което допринася за една чудесно изкарана ваканция.

Ако искате да почувствате целия този разкош, то не се колебайте да се потопите в задушевната атмосферна, която Халкидики осигурява за вас. Разбира се, оставили сме най-интересните неща за момента, в който пристигнете на красивия гръцки полуостров. Сигурни сме, че веднъж посетили това местенце ще запомните добрия си престоя за дълги години напред.

Comments are closed.