Топ 6 на най-популярните гръцки курорти

Вън от съмнение е, че Гърция е една от най-предпочитаните туристически дестинации на балканския полуостров. Кои обаче са курортите предизвикващи силен интерес от страна на туристите, ще разгледаме в следващите редове на тази статия, която има информативна цел и в никакъв случай не е свързана с реклама на дадени хотели, курорти и туристически агенции.

Но, защото не искаме да губим време, ще преминем към представянето на шестте най-известни гръцки курорти, където можете да изкарате прекрасно лятната си отпуска, и то на добра цена.

1 – Красивият Остров Крит

Krit

Най-силните курорти на Остров Крит са локализирани в северната му част. Къпане в чисти води, множество начини за забавление и слънчеви бани, са налични в курортите Херсонисос и Ретимно. От посетителите на тези дестинации зависи, дали желаят да почиват в отсъствие на шум или пък предпочитат нощния живот. Херсонисос предлага денонощни партита в множество заведения и дискотека, докато по-спокойната и тиха атмосфера е налична в известния курорт Ретимо. Разбира се, и в двата курорта могат да се намерят страхотни хотели, къщи за гости и др. места за нощувки.

2 – Очарователният Полуостров Халкидики

Halkidiki

Халкидики очарова туристите си със своите 3 региона, които предоставят уникални възможности за почивка и релакс. Най-известният регион е Атон още познат като Света Гора. Курортите Касандра и Ситония са допълнителните местенца за отдих на посетителите. Атон е полуостров, който носи в себе си религия и специален заряд. Обиколката с лодка на това място е наистина незабравима.

Курортът на име Касандра прави впечатление с миролюбивата обстановка и тишината. Там туристите откриват уникални селца, в които могат да се насладят на уникална природа и спокойствие. Що се касае до Ситония, то това е място с множество архитектурните и исторически ценности, от сорта на манастири, пещери, стари къщи и уникални видове сгради.

3 – Живописният Остров Санторини

Santorini

Варосаните къщи и автентичните сгради в Остров Санторини предизвикват възхищението на всеки турист. Това място се характеризира със своите стръмни склонове чистата вода на морето и множеството плажове. Курортът Периса е една от най-добрите идеи за повечето туристи, тъй като цените не са висока, а забавленията не свършват.

Другите два варианта са Монолитос и Акротири. Те са наистина много добри дестинации, тъй като предоставят чутовна природа, бистра вода, разкошни плажове и десетки видове забавления.

4 – Вълшебният Остров Родос

Rodos

Остров Родос е едно наистина вълшебно място в Гърция, което се слави със своите невероятни плажове в Иксия и Калитеа. Гостите могат да се насладят на чудесни заведения, нощни клубове и таверни, но най-важното за курортите в тази дестинация е, че грабват вниманието на посетителите с природа, чист въздух и дъх на море.

На остров Родос има определени традиции, които могат да повлияят положително на здравето на туристите. Последните имат шанс да пречистят греховете си е популярните ледени извори или да посетят Долината на пеперудите. При всички случаи почивката ще бъде запомнена за цял живот.

5 – Пленителният Остров Кос

Kos

Мнозина не знаят, но Хипократ е роден именно на остров Кос. Този гръцки остров очарова с възможностите, които предлага на туристите. Последните могат да се отпуснат в малкия курортен град Мармари и да се насладят на лековития морски полъх, безкрайната морска шир и леката здравословна храна, която се предлага в различните ресторанти, бистра и таверни.

На острова се предлагат множество забавления, сред които каране на велосипед, пешеходен туризъм, каране на сърф и посещение на най-различни мероприятия. Добрата новина е, че посетителите могат да се разнообразят като използват транспорт до близките Калиманос и Нисиорс. Общо взето това е една от дестинациите, при които скуката стои на заден план.

6 – Спокойният Остров Корфу

Korfu

В търсене на спокойно местенце за почивка в Гърция много хора предпочитат да посетят остров Корфу, който се отличава скъпи и изискани хотели предоставящи ол инклузив пакети за пълен релакс на гостите си. В добавка към това прибавяме и забележителната природа, която комбинира компактни плажове, топла вода, зеленина в северната част на острова.

Водите при западните плажове са малко по-буйни и хладни. Те пък могат да бъдат интересен вариант за търсачите на силни усещания, както и да предизвикат възхищение у хората, които търсят максимално чисти плажове, ситен пясък и положителни емоции.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *