Село Говедарци – аромат на планина и природа

ГоведарциСело Говедарци е разположено в подножието на планина „Мальовица“ близо до Самоков. Планинарите могат да се насладят на уникалната му природа и спокойния живот. Освен това туристите получават отлични условия за ски туризъм през зимата, тъй че не трябва да пропускат това местенце в България.

Много хора се интересуват от Говедарци, тъй като то ви предоставя десетки възможности за релакс и забавления. Гостите на селото могат да отседнат във вили, къщи и хотели, за да запомнят престоя си с добро. Ясно е, че планинския въздух е лековит и приятен за дишане, което е още една причина да пристигнете тук през всеки сезон.

Красивото село е позиционирано до национален парк Рила и поречието на Черни Искър. Местното население в тази точка от страната е само 1402 души, според проучванията. Старото име на селото е „Българене“ и много от вас могат да го познават така. По римско време в района се е добивало злато, както сочи историята.

Ако дойдете в Говедарци ще може да посетите два храма, два манастира и пет параклиса. Всички те са под църковното настоятелство на селото. В религиозните центрове се отбелязват големите български празници: Гергьовден, Петровден, Илинден, Йордановден, Св. Троица, Успение Богородично, Св. Мина и други.

Посетителите могат да се насладят на уникална българска кухня. Популярните ястия са: зелник, вита баница, кавърма и десетки други. Гостоприемството е голямо и вие ще се чувствате добре, когато пристигнете в Говедарци. Почитателите на риболова също няма да скучаят, защото за тях са предвидени множество изненади.

В обобщение

Планината е приветлива и красива. Тя има релаксиращо въздействие върху всеки човек, като го зарежда с енергия и желание за живот. Селският туризъм в България не би бил същия без това природно кътче. Не пропускайте да разгледате още Седемте рилски езера намиращи се в близост до селцето. Изкарайте една зареждаща и приятна почивка през цялата година.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *