Свети Константин и Елена – първият черноморски курорт в България

Константин и ЕленаСв. Св. Константин и Елена е най-старият български курорт на черноморието. Той се намира само на десет километра североизточно от Варна и събира множество туристи при откриването на сезона. Посетителите се радват на десетки ресторанти, барове, дискотеки и други увеселителни заведения, а също така и на разнообразни развлечения.

Естествено, Св. Св. Константин и Елена се гордее и с голяма история. Старото име на курорта е „Дружба“ и всеки, който дойде тук може да се наслади на басейни с минерална вода стигаща до 55 градуса, както и на манастир „Свети Константин и Елена“, който събира християните, които посещават тази точка от страната.

Атракциите са буквално всякакви. Вие може да отидете на кораб – ресторант или да се възползвате от възможността да практикувате водни спортове включващи: сърф, джетове, банани, водни ски и още много интересни неща. Абсолютно сигурно е, че това място ще ви предразположи към страхотна ваканция или отпуска, тъй че не го пропускайте.

При положение, че искате да се любувате на зеленина, то за вас се предлагат природни паркове, където да се разходите на чист въздух и да разгледате различни растения. Не бива да пропускаме и лечебните свойства на минералната вода, която присъства в курорта.

В комплекса се намират здравен център, аптека, поща, бензиностанция и всякакви магазини. Курортното градче се посещава от руснаци, германци, шведи и други чуждестранни туристи. За всеки са предвидени all inclusive почивки, така че да не ви липсва абсолютно нищо.konst2

В обобщение

Климатът в Св. Св. Константин и Елена е много здравословен и именно за това е предпочитан от мнозина. Тук хората стават приятели с природата, която ги стимулира физически и психически. Хубавото е, че имате свободата да посетите и морската ни столица Варна, тъй като тя е в непосредствена близост до курорта. Общо взето няма да сгрешите, ако отседнете в комплекса, който ви дава всичко необходимо за пълноценната ви почивка през лятото.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *