Сандански – вашето място за СПА туризъм

san

В Сандански се намират 80 минерални извора, което превръща града в една от най-желаните СПА дестинации в България. Водите са с ниска минерализация и притежават солиден химически състав. Естествено, тук туристите могат да се насладят на много красиви гледки, които ще ги заредят с енергия и ще им позволят да изкарат пълноценно почивката си.

Не бива да пропускаме, че Сандански притежава множество исторически забележителности. Едно от най-интересните места за посетителите е архитектурно-склупторния комплекс, където седем метровата фигура на героя от античността, Спартак. В централната част на града пък ще видите Археологически музей с вековна история.

Разбира се, не бива да пропускате уникалната църква „Св. Георги“ построена през далечната 1861 година. Това е единствената съхранена сграда от годините на Възраждането. Не на последно място гостите могат да посетят Художествената галерия, която притежава богатство от произведения на изкуството.

Всички, които дойдат в Сандански ще могат да се възползват от лековитите води и благоприятния климат, който помага за лечение на заболявания на опорно-двигателната система, дихателните пътища, нервната система, ревматизъм и много други. Естествено, не бива да пропускаме и големия брой СПА хотели, в които ще може да се отдадете на оздравителни процедури срещу сравнително ниска цена.

Някои хотели предоставят медицински центрове за рехабилитация и балнеолечение. Това ви позволява да подобрите здравословното си състояние и да се чувствате щастливи, че сте дошли в тази точка на страната. Процедурите са безброй, а резултата от тях е повече от добър.

Разбира се, забавленията в Сандански не липсват. Туристите имат на разположение десетки ресторанти, барове, кръчми и кафета. Нощният живот си заслужава и ви гарантираме, че няма да скучаете нито за миг. В по-луксозните хотелски комплекси ще намерите тенис кортове, футболни игрища, плажове и всичко за пълноценното ви изкарване.

Ако сте фенове на СПА процедурите и минералните извори, то задължително елате в Сандански и изкарайте една ободряваща и здравословна ваканция.

Comments are closed.