Остров Корфу – твоето място за отдих

Корфу е живописен остров в Гърция, който пленява туристите с невероятни гледки и автентична природа. Той се намира в Йонийско море и вторият най-голям йонийски остров. Това е един от островите с най-богата история, която разказва за битките, които са се водели за него. Корфу е попадал под владение на Франция, Австрия, Русия, Англия и други народи.

Бреговете на острова имат допир до 3 морета – на север до Адриатическо море, на юг до Средиземно море и на запад до Йонийско море.  Корфу е радост за окото, тъй като предлага много зелени части, които се обуславят от благоприятния климат. Градът Корфу или познат още под името Керкира е с население малко над 28 000 души и е много топъл и приветлив.

Площта на красивия йонийски остров е 641 кв. километра и е дълъг 50 километра. Невероятната природа тук включва множество маслинови дървета, лимони и кипариси. Водата е изключително чиста, а въздуха е просто прекрасен, както ще се уверите, ако дойдете на това място.

Посещавайки Корфу ще научите много любопитни неща за гръцката митология, бог Посейдон и неговата възлюбена нимфа Керкира. Тези истории се предават от уста на уста и впечатляват всички посетители на тази част на Гърция. Разбира се, ако не сте почитатели на митовете, то може да се впуснете в най-различни забавления, които ще ви доставят голямо удоволствие.

Работното време на търговските обекти в градчето е от 08:00 ч. до 14:30 ч. и от 17:30 ч. до 20:30 ч. На ваше разположение са предложени страхотни ресторанти, където можете да хапнете доволно. Естествено, ще се насладите на гръцка фолклорна музика и на изпълнения на живо, което ще превърне вашия престой на острова в едно незабравимо и горещо приключение.

За да се насладите на прелестните гледки е нужно да планирате предварително вашите екскурзии и почивки на о-в Корфу с Астеа Тур, защото наплива от туристи никак не е малък. Това е един от най-посещаваните острови в Гърция, който се слави с митология, история, прекрасна зеленина, чисто море и не на последно място с духа, който носи в себе си.

А сега е време да Ви пожелаем приятно изкарване на о-в Корфу и вярваме, че ще останете с много добри впечатления от ваканцията, която ще изкарате в този невероятен курорт.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *