На почивка с дете – къде да отседнем?

Почивката с дете е приключение, за което трябва да сте подготвени

Няма нищо по-прекрасно от семейните почивки, нали?! Всъщност всеки родител знае, че пътуването с дете, а впоследствие и настаняването в избрания обект, е цяло приключение, изискващо солидна подготовка. И въпреки придружаващия шум от веселия глъч на малчуганите, който мира не ви дава, малцина се лишават от удоволствието да споделят тези мигове заедно. Тогава някои от съветите ще ви бъдат от голяма полза, защото само правилният избор на хотел или къща за гости може да компенсира някои „недостатъци“ на почивката с дете.

Първото изискване при резервацията е да се предлага възможност за семеен тип настаняване. Ако вашата дестинация е Родопите, например, то Къща за гости Кристал в Триград е отлично решение за целта. Това е така, защото там можете да запазите както цялата къща, така и отделни двойни или тройни стаи на народни цени. Направете преценка според нуждите си и членовете на семейството.

Следващо много важно условие е мястото да разполага с двор. Дори и да сте тръгнали на зимна ваканция, знаете, че децата не могат да бъдат затворени в една или две стаи, те имат необходимост от въздух, от тичане, от игри на открито. Това със сигурност ще се отрази и на тяхното здраве.

Забавленията не са за подценяване, когато планираме почивка с дете. Препоръчително е хотелът или къщата за гости да има варианти за развлечения на малките ви придружители. Ако пък е изграден басейн специално за тях, това е чудесна новина – вие може да пристъпите към плащането на капаро! Разбира се, хубаво е да проучите и нивото на хигиена, за да се уверите, че нямате поводи за безпокойство.

Храненето е приоритет, който не само, че не бива да остава на заден план, но и е от ключово значение. Децата са чувствителни и веднага реагират, ако качеството на продуктите е съмнително. Насочете се към хотел или къща, в които ресторантът (ако има) е на ниво, обслужването е професионално, а менюто съобразено с всички възрасти.

Какво ви остава? Да стегнете багажа (най-голямото предизвикателство), взимайки със себе си и някои любими играчки на своите наследници. Може би те няма да им обърнат внимание, ще са заети с други преживявания и впечатления, дори ще ги игнорират напълно и ще се сетят за тях едва при завръщането си у дома. На практика това е идеалният вариант и ще е ясен признак, че вие сте имали страхотна почивка с децата.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *