Къде се предлагат най-евтините почивки в Европа?

Не са малко туристите, които избират различни дестинации за почивка в Европа. Разбира се, повечето хора търсят възможност да изкарат една незабравима ваканция в някоя част на стария континент, но се съобразяват и с бюджета, който могат да отделят за това свое приключение. Ето защо в тази статия ще представим няколко красиви, приветливи и най-вече евтини европейски градове за приятното изкарване на уикенд, седмица, месец или по-дълго отпускарско време.

Алгарве, Португалия – един прекрасен европейски курорт

Algarve

Алгарве се намира в най-южната част на Португалия. Средиземноморският климат, големият брой плажове и сравнително ниските цени са причините този курорт да бъде предпочитан от множество туристи, които търсят евтини почивки в Европа. В Алгарве има места за всеки джоб, което е добра новина, както за гостите с по-нисък бюджет, така и за по-заможните посетители. На разположение са евтини хотели, луксозни хотели, СПА хотели и немалко къщи за гости.

Близо седем милиона туристи посещават Алгарве в Португалия всяка година. Ако прибавим и местните посетители на курорта, то бройката може да мине десет милиона. Това една от дестинациите, където се отглеждат портокали, ягоди, смокини, бадеми и други култури.

Мармарис, Турция – красива природа, спокойствие и дъх на море

Това един уникален пристанищен град в Турция, където гостите могат да се насладят на много зеленина, море и спокойствие. Хотелите, баровете, ресторантите и дискотеките не са скъпи, което позволява на туристите да се забавляват до насита. Населението на града е само 31 хил. души, но през летния сезон тази бройка набъбва на 400 хил. човека, заради големия туристически интерес.

Благодарение на средиземноморския климат, лятото в Мармарис е много топло, а зимата е мека и спокойна.  Бумът на туристи в Мармарис е през месеците септември и октомври всяка година.

Слънчев Бряг в България – достъпен, горещ и очарователен

Slunchev

Българският курорт Слънчев бряг впечатлява със своята достъпност, прекрасно лято и очарователна природа. Красивите плажове, заведенията, магазините и хотелите работят нон – стоп, за да осигурят пълноценната почивка на курортистите. В сравнение с големите европейски курорти, тук цените могат да се окачествят като достъпни, както всеки може да се увери и сам.

Един уикенд в Слънчев бряг излиза на повече от 100 – 150 лева на човек, срещу които туристите получават нощувка, закуска и вечеря. Разбира се, могат да се намерят и по-евтини частни квартири, така че всичко зависи от претенциите и изискванията на посетителите на курорта.

Коста дел Сол в Испания – за една добра почивка в живописен курорт

Курортът Коста дел Сол се води за най-развитата и интригуваща част от крайбрежието в Испания. Безопасните и топли води на Средиземно море са една от водещите причини, този курорт да бъде предпочитан за семейни почивки. Прибавяйки и достъпните цени на хотелите, можем да кажем, че това е една чудесна дестинация за всеки, който желае да види един красив испански курорт.

Любопитен факт е, че името Коста дел Сол в превод на български език означава Слънчев бряг. Друга интересна информация за туристите е, че това е родното място на коридата и фламенкото.

Други евтини и красиви градове

Разбира се, съществуват и други красиви и евтини градове в Европа, които си заслужава да бъдат посетени от туристите. Последните могат да заминат за почивка в унгарската столица Будапеща, където нощувките в хотелите не са солени, а гостите на града има какво да видят. Същото важи и за прекрасния град Ница във Франция, който е туристически център на средиземно море. Общо взето има много добри идеи за изкарване на евтина ваканция в Европа и не е задължително да сме много богати, за да изкараме една наистина очарователна и запомнящата се ваканция на стария континент. Пожелаваме Ви приятно пътуване и само красиви спомени от преживяното.

 

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *