Велинград – топ дестинацията за СПА в България

ВелинградКогато говорим за СПА дестинации в България, то няма как да пропуснем Велинград, тъй като това е може би най-посещаваният балнеолечебен курорт у нас. Градът придоби титлата „СПА столица на България“ и се радва на все повече туристи към днешна дата. Тук се намират впечатляващите 80 минерални извора, както и множество санаториуми, хотели и почивни станции.

Велинград радва посетителите си със запомняща се природа и топло посрещане. Една от най-големите забележителности в града без никакво съмнение, е езерото „Клептуза“. То се слави като най-големия минерален извор в страната. Красотата на езерото е несравнима и всеки, който го види става негов почитател до края на живота си. Освен на красивата природа, туристите могат да се забавляват с различни атракции и ресторанти.

Следващата забележителност е пещера „Лепеница“, която приковава погледите на хората. Тя се намира само на 11 км. от Велинград  и е разположена в западната част на Родопите. Природната забележителност е с дължина 1525 м. и се базира на м. надморска височина. Лепеница има три нива, като най-долното притежава и подземна река, която при валежи от дъжд образува четири езера. Третото ниво на пещерата все още е забранено за туристи.

Третото интересно място, което може да посетите е крепостта „Цепина“. Тя е в непосредствена близост до Велинград и до нея се стига лесно посредством автомобил. Крепостта е изградена в средата на 9-ти век и след два века попада по византийско владение. По времето на управление на Цар Калоян, Цепина отново е собственост на българите.

Естествено, това са само част от забележителностите, които може да видите в и около Велинград. Тук е необходимо да кажем, че всеки, който търси СПА процедури може да посети някой от многото центрове в града. Цените са приемливи, а услугите са на европейско ниво.

Напълно оборудваните центрове предлагат: сауни, минерални басейни, СПА терапии, фитнес и още много неща, които ще помогнат да подобрите здравословното си състояние. Ето защо, горещо препоръчваме на всеки, който търси 100% СПА да посети Велинград.

 

Comments are closed.