Боровец – разкошен курорт за всеки сезон

bor1Боровец се слави като най-старият планински курорт у нас. Той се намира в община Самоков (Софийска област)  и привлича множество туристи и любители на ски спортовете през зимата. Разбира се, мястото е подходящо и за лятната ви ваканция, така че вие преценявате кога ще го посетите.

Интересен факт е, че Боровец домакинства два пъти на Световната купа по ски алпийски дисциплини. През 1993 година в курорта се проведе Световно първенство по Биатлон. Скиорите се наслаждават на страхотни писти и в същото време на красивата гледка, която ги заобикаля от всички страни.

Всеки привърженик на планинския туризъм може да наеме хижа, вила или хотел, като възможностите и цените са за всеки джоб. Обикновено резервациите започват поне два месеца по-рано, тъй като има много желаещи да вкусят от въздуха на северните склонове на Рила планина.

В Боровец имате достъп до всякакви услуги. Освен каране на ски и сноуборд, вие ще имате достъп до различни ресторанти, барове, магазини и дори коли под наем, с които да обикаляте планинските забележителности или просто да отскочите до Самоков.

Курортът е много красив и през пролетта. От хотелите има изглед към ски пистите и заобикаляща природа, което наистина bor2радва туристическото око. Мнозина фотографи се впечатляват и от Черната скала на Чамкория и нейната буйна растителност.

Естествено, Боровец е определен като зимен курорт и привлича най-много почитатели на зимните спортове и планински приключения. Ако се чудите къде да изкарате добре новогодишните празници, то това място със сигурност няма да ви разочарова. Не забравяйте обаче да си подсигурите престоя предварително, а не в последния момент.

Но нека спрем дотук и да ви оставим, за да опознаете красивите страни на планината сами. Сигурни сме, че след няколко дни изкарани на това място ще се чувствате добре отпочинали и заредени с енергия за нови подвизи. Пожелаваме ви приятна ваканция и всичко най-хубаво.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *