Банско – ски курорт №1 в България

ски курорт БанскоБанско е един от най-популярните и големи ски курорти в България. Разположен е в Пирин планина на 150 километра от столицата София. Най-дългата ски писта е 16 км. и привлича мнозина почитатели на зимните спортове всяка година. По-голямата част от пистите разполагат със съоръжения за изкуствен сняг, а това помага за добрата снежна настилка през зимния сезон.

Скиорите могат да се отдадат на страхотни емоции, ако посетят пистата „Томба“, която е кръстена на големия италиански ски състезател Алберто Томба. Банско е бил домакин на Световната купа по ски, което е голяма гордост за курортния град. Склоновете притежават писти с различна степен на трудност, така че от тях могат да се възползват аматьори или професионалисти.

Почитателите на сноуборда ще се радват да посетят първия сноуборд парк на Балканския полуостров. Всяка година той събира хора от различни държави, които се наслаждават на незабравими емоции и изживявания. Сноубордистите могат да поръчат построяване на различни скокове и препятствия, за да повишат адреналина в кръвта си.

Туристите получават възможността да се возят на кабинков лифт, който тръгва от Банско и стига Бъндеришката поляна. През зимата гледката са доближава до тази от приказките и романтичните филми, а лятото е свежо и изпълнено с красиви природни гледки. Забавленията в града не са никак малко, като посетителите могат да отседнат в един от многото хотели, да посетят луксозни ресторанти, механи и бирарии, където да изкарат приятно времето си.Банско - ски курорт

Спокойно можем да твърдим, че Банско е една уникална комбинация от ски дестинация и исторически град, в който живота кипи и забавленията се редят едно след друго. Това луксозно място привлича български и чуждестранни туристи, които се любуват на чистия въздух, природните гледки и множеството забавления. Много хора смятат, че почивката в града е скъпо удоволствие, но инвестицията във вашата ваканция тук е може би най-правилното нещо, което може да направите за себе си.

 

Comments are closed.